maanantai 11. marraskuuta 2013

'Our fate written down for us to love forever'

Viikonloppu vierähti jälleen, ja heppailujen osalta se sujui milteinpä edellis viikonlopun tapaan. Inhottavia nämä kurakelit, kun ei pysty ratsastamaan missään muualla kuin maastossa, tai sitten on suunnattava maneesille. Kaikesta huolimatta oli kyllä ihan mukava viikonloppu ja toivottavasti sen voimalla jaksan taas tulevan kouluviikon!

Viikon päästä skabaillaan taas näissäkin merkeissä! ;)

Perjantaina lähdettiinkin kouluilemaan koirankoulutuskentälle. Alkuun Vikiä taas ällötti vesilammikot niin paljon ettei työskentelystä tullut oikein mitään. Hetken päästä ne kuitenkin unohtuivat lähes kokonaan ja neidistä tuli oikein miellyttävä ratsastaa. Verkkailin aluksi tavalliseen tapaan käynnissä ja ravissa tehden pohkeenväistöjä ja ympyröitä, jonka jälkeen työstin hetken laukkaa hakien siihen pyörivyyttä ja rentoutta.

Tämän jälkeen alettiin työskennellä jälleen harjoitusravissa hakien tasaista muotoa ja tasaisia siirtymisiä askellajien välissä. Viki oli oikein kivan tuntuinen ratsastaa ja ravi-laukka siirtymisissäkin tuli hetkiä jolloin muotokin säilyi oikein kivasti! Lopuksi ravailtiin hetki kolmikaarista kiemuraa, joka sujuikin yllättävän kivasti! Varsinkin jos huomioi epätasaisen pohjan ja lätäköt.. Sitten vielä normaalit eteen-alas venyttelyt.

Lauantaina ratsastelin Vikin kevyesti hiekkatiellä, lähinnä annoin vain Vikin venytellä eteen-alas. Alussa neiti oli aavistuksen jäykkä, mutta loppua kohden parani huomattavasti! Viki toimi kivasti ilman mitään ihmeempiä. En ratsastanut kuin vajaa puolisen tuntia, joten tosi lauantai oli Viksulle tosi kevyt päivä.

Sunnuntaina suunnattiinkin heti aamusta meidän lähitallille viemään Viki ja Helka klippaukseen. Helka klipattiin ensin, joten hetken aikaa Viki saikin toimittaa pelkkää seuraneidin virkaa. Klippauskone oli neidin mielestä hirveän jännä, kun sen äänellekkin piti oikein puhista, kun Helkaa klipattiin.. :D

Seuraavaksi olikin Vikin vuoro. Neiti käyttäytyikin paljon odotettua paremmin, eikä vaikeuksia tuottanut juurikaan muu, kuin nälkäkuopan alue. Muuten Viki oli kyllä oikein kiltisti!





Tallille palattuamme laitoin Vikin karsinaan, jonka jälkeen lähdinkin hakemaan meille kuvaajaa, Jennan jäädessä tallille pakkaamaan autoa - lähdimme siis jälleen maneesille hyppäämään! Verkatessa Viki tuntui alkuun tosi miellyttävän rauhalliselta, mutta laukassa Viki innostuikin jälleen ja vauhtiahan riitti! Ajoittain saatiin kyllä laukassakin ihan hyviä pätkiä.

Aloiteltiin hyppääminen pikku pystyllä, jonka jälkeen tultiin kaarevaa linjaa. Tämä sujui ihan kivasti, aivan ei joka hypyssä saatu hyvää paikkaa tai sitten tuli jotain muuta häslinkiä. Tämän jälkeen tultiinkin jälleen rataa. Tarkemmin en jokaisen radan kulkua ala selittelemään, näette tarkemmin sitten videolta :)



Alkuun Viki oli radoilla hieman liian hätäinen, jolloin tuli pientä säätöä laukkojen kanssa. Viki kuitenkin malttoi ihan hyvin odottaa ja oli varsinkin kaarteissa erittäin helppo ratsastaa, kunhan itse muistin istua satulassa ja tukea hevosta kaikin tavoin. Sarja oli taas hiukan ongelmallinen, sillä en tajunnut et korkeuden noustessa Viki tarvitsi enemmän vauhtia ja tukea väliin, jotta saatiin hyvä hyppy b-osallekkin.

Tänään meille tuli vain yksi pudotus sarjan a-osalle, eikä kieltoja tullut ollenkaan. Ihan suht tyytyväinen voin taas olla. Viki oli hyvä ratsastaa, kun omat mokani saisi korjattua, niin meno olisi vieläkin sujuvampaa :)





Ensi viikonloppuna onkin sitten taas kisojen vuoro! Mennään siis Kiviharjun seumestaruuskisoihin hyppäämään 70-80cm ja ihan vain kokemuksen vuoksi myös koululuokkana Helppo C. Kerranhan olen Viksulla jo C'n kisannutkin, mutta ne kisat eivät sujuneetkaan mitenkään ihmeellisesti, joten kummoisia tavotteita en tällekään kerralle aseta :)

Shoppailin taas vähän yks päivä... :D (Pahoittelut huonolaatuisista kuvista)

8 kommenttia:

  1. kuinka usein vikillä hypätään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1-2 kertaa viikossa. Vikillä olisi hyvä pitää se 2 hyppypäivää viikosaa, jotta neidillä säilyisi rutiini yllä. Toki toisella kerralla hieman matalempia esteitä kuin toisella :)

      Poista
  2. Kiva postaus taa jälleen :)! Ja ihan pakko kysyä, että onko viki tuossa ensimmäisessä kuvassa? On jotenkin niin pullea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon! :) Ja kyllä se on Viki :D Tuo kuva on otettu maaliskuussa, mitä ennen viki oli ollut säännöllisellä liikutuksella n. kuukauden ajan (silloinkin melko kevyellä). Alkuvuodesta Viki ei säännöllissesti liikkunut, ratsastajien sairastelujen vuoksi.

      Poista
    2. Mun silmään Viksu näyttää tossa ekassa kuvassa tosiaan jopa paremmalta ku hetkeen :D lisämassa ei tekis sillekkään yhtään huonoa :)

      Poista
    3. Jep niin näyttää! Jospa se nyt taas talven aikana vähän pyöristyis :)

      Poista
  3. miks klippasitte vikin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan siitä syystä, että hiotessaan kuivuisi nopeammin :) Viki kuitenkin talvisin loimitetaan kunnolla, ettei sille tulisi kylmä! Ja Vikiähän ei edes klipattu kokonaan, osittain vain.

      Poista