maanantai 25. marraskuuta 2013

'How can I fly when you're my wings'

Väsymys alkaa painaa jo päälle ja minun pitäisikin olla varmaan jo nukkumassa, että jaksaa huomenna koulussa - päätin nyt kuitenkin vielä päivitellä blogin ajantasalle! Kirjoitusmotivaatio on tällä hetkellä täysi nolla, sillä viikonlopulta en saanut yhtikäs mitään uutta materiaalia, niin vähemmästäkin menee halu kirjoittamiseen. Ehkä tälle asialle on siis tehtävä jotain ensi viikonloppuna! Koittakaa kestää, vaikka postaus sisältääkin vanhoja, jo nähtyjä kuvia.

Perjantaina ajelin siis jälleen Lappeenrannasta Kouvolaan. Pyörähdettiin Hennin kanssa minun mummolla ja papalla kahvilla, jonka jälkeen suunnattiin tallille. Alkuun Jenna ratsasteli Fasun hiekkatiellä testaillen uutta estepenkkiä, jonka jälkeen liikuteltiin Hennin kanssa Viki ja Helka samaan aikaan hiekkatiellä.

Viki ei ollut perjantaina mikään erityisen hyvä ratsastaa, hiekkatie oli aivan märkä ja mutainen, ja Viki kun tunnetusti on niin tarkkajaloistaan, niin eihän hän voinut kunnolla siinä mudassa liikkua.. Käynnissä ja ravissa Viki oli ihan ok, mutta laukassa Viki jännitti pohjaa niin paljon, joten päätin ottaa laukat lumenkaatopaikantien reunassa. Laukkailtiin ensin yhteen putkeen pitkä pätkä molempia laukkoja, jonka jälkeen aloinkin ottamaan suoralla nostoja.

Nostot onnistuivat tosi hyvin ja laukkakin tuntui ihan hyvältä! Nostoissa tunsi oikein miten laukka lähti samantie takaanta eteenpäin. Nostojen välissä Viki malttoi vielä suht. hyvin keskittyäkkin! Otin lopuksi vielä hiekkatiellä ravia tuntumalla ja nyt Vikikin työskenteli paljon paremmin kuin alussa. Hyvien pätkien jälkeen venyteltiin vielä eteen-alas ravissa.



Lauantaina Erika tuli pitkästä aikaa Helkailemaan, joten suunnattiinpa koko poppoo hiekkatielle yhdessä. Jo alkuraveissa totesin kuitenkin että, ei me Vikin kanssa mahduttaisi menemään siinä kunnolla, kun jatkuvasti oli Helka tai Fasu edessä - lähdettiin siis Viksun kanssa kanssa kaksin hetkeksi koirankoulutuskentälle.

Otin vain pikaisesti askellajit läpi ja venyttelin ravissa eteen-alas, pitäen silmällä sunnuntain estetreenejä. Viki oli pääasiassa hyvä ratsastaa ja ajoittain mukavan tasainenkin. Mitään ihmeempiä ei tosiaan tehty, eikä neiti onneksi hionnutkaan juuri ollenkaan, niin pystyttiin laittamaan koko poppoo heti liikutuksen jälkeen pihalle.


Sunnuntaina suunnattiinkin Jennan kanssa maneesille hyppäämään. Jenna oli jälleen kerran suunnitellut meille tehtävän jota hyppäsimme. Tällä kertaa minun on aivan äärettömän vaikea kertoa mitenkään yksityiskohtaisemmin näistä hyppelyistä, sillä kuvaaja ei ilmeisesti ollut saanut kameraa kuvaamaan, tai sitten kamera oli itse kadottanut kaiken materiaalin, tästä syystä maneesilta ei ole yhtään materiaalia, yritän nyt kuitenkin parhaani mukaan kertoa miten meillä sujui.

Verkkailin alkuun tavalliseen tapaan kaikissa askellajeissa. Viki oli mahdottoman kova menemään ja siitä syystä alkuun hieman hankala ratsastaa, kun neiti vain kuumui eikä millään olisi malttanut kuunnella. Hyppäämään päästessään Viki kuitenkin alkoi keskittyä oikein kivasti!


Tultiin alkuun muutama verkkahyppy, jonka jälkeen alettiin tulla ratana. Aloitettiin suht matalasta, ja aina kun sujui, nostettiin hieman. Ratana taidettiin tulla korkeimmillaan n. 85-90cm(?). Alkuun oli pientä hakemista kaarteissa, kun rataan kuului niin monta tiukkaa kurvia, mutta heti kun muistin itse tukea hevosta ja kääntä ulkoavuilla alkoi palaset loksahdella kohdalleen ja hypyt sujua aivan mielettömän hyvin!

Lopuksi tultiin vielä yksittäisenä okseria, joka oli korkeimmillaan n. 95-100cm. Tälle tuli aluksi pari hassumpaa hyppyä, mutta lopuksi Viki teki hienoja venymisiäkin! Mielestäni nämä treenit sujuivat todella mukavasti Viki tuntui ja Jennan silmään näyttikin tosi hyvältä ja erittäin varmalta hypätä! Yhtään kieltoa tai pudotusta ei tullut, joten tästä jos mistä on erittäin hyvä jatkaa!




Tallille tultuamme tuttuun tapaan purettiin auto ja venyteltiin ponit, laitoin Vikille myös arnikaa selkään ja jääsalvaa jalkoihin. Tämän jälkeen me suuntasimmekin Jennan kanssa syömään, jonka ajaksi jätettiin ponit kuivattelemaan sisälle. Syömisen jälkeen käytiin heittämässä ponit ulos ja tehtiin iltatalli melko pitkälle valmiiksi, jotta meidän oli nopsempi tehdä se illalla.

Vikin iltapala: 2l peace maker, ½l greenline (turvotettuna) + porkkanaa, omenaa ja ruisleipää. Vikille on tosiaan alettu nyt syöttämään myös greenlinea, jospa se sen avulla saisi lisää massaa :)
Tällä viikolla minulla on näillä näkymin koulua vain ma-ke, ellei loppuviikolle tule mitään esivalmistelujuttuja ensi viikolle. Toivottavasti ei, joten pääsisinkin liikuttamaan Vikiä paljon enemmän! Jos saadaan suunnitelmat onnistumaan, torstaina voisimme mennä jälleen maneesille vähän kouluilemaan, sen näkee sitten :)

4 kommenttia:

  1. Harmi kun ei ollut kuvia tai videota, mutta hyvin pääsi teksteistäkin mukaan! Oli helppo lukea ja toki nuo vanhat kuvat piristivät postausta :)!

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus ja oli hyvä et oli ees jotain kuvia! ;)

    VastaaPoista