maanantai 20. lokakuuta 2014

'I promise that I will never let you down'

They don’t know about the I love you’s
But I bet you if they only knew
They will just be jealous of us
They don’t know about the up all night’s
They don’t know I've waited all my life
Just to find a love that feels this right



Ikinä ei mikään mene niinkun on suunniteltu. Meidän piti sunnuntaina pitää kunnon kuvaussessiot hevosten kanssa ja hypätä Vikillä ja Lailalla, mutta kuinkas kävikään. Minä jouduinkin sunnuntaina töihin ja ilmakin todella suosi meitä ihanan sateisella kelillä = kenttä on pois pelistä jonkun aikaa. Meidän oli tarkoitus ottaa yhteiskuviakin sun muita, mutta se näköjään siirtyy. Josko tällä viikolla ilma sitten suosisi meitä jonain päivänä!

Torstaina oli kuitenkin sen verran kiva ilma, että saatiin jälleen tuoreita kuvia ja videoita Lissusta! Ratsastin Lissun torstaina kentällä askellajit läpi periaatteella etsien tasaista tahtia ja ohjastuntumaa. Alkuun Lissu oli hieman jännittynyt ja todella energinen, mutta loppuakohden Lissu tuntui jo täysin erilaiselta!

Lissun kanssa täytyy aina alusta asti muistaa, että neiti tarvitsee sitä aikaa oman rytmin ja tasapainon löytämiseen. Esim. Alkuun ravi on aina vauhdikasta, mutta muutaman kierroksen jälkeen Lissu löytää rytmin ja sen jälkeen pystyn helposti säätelemään Lissun tahtia ja tempoa. Sama pätee myös laukassa.

Käytiin torstaina myös Lissun kanssa ensimmäistä kertaa ravailemassa ensimmäistä kertaa pellolla ympyrällä! On ihana huomata miten lapsella on kehittynyt tasapaino ihan äärettömästi. Se pystyi kulkemaan rauhallisessa ja tasaisessa tahdissa myös hieman vaihtelevalla pohjalla.

Henni sai torstaina Lissusta hurjan paljon kivoja kuvia, joten niitä tuleekin nyt sitten runsaasti! Päätettiin myös kuvailla videokoostetta Lissun ratsastuksesta. Se varmasti antaa paljon realistisemman kuvan, kuin mitä kuvat kertovat. En leikannut hirveästi videoklippejä, jotta näkisitte parhaiten miltä menomme todellisuudessa näyttää. Hirmu epätasainenhan Lissu on, mutta mitä muuta voikaan olettaa nuorelta neljä vuotiaalta, jolla on ratsastettu vasta reilu 4 kuukautta. Lissulla ei ole vielä lihaksia kantaa itseään pitkiä pätkiä, mutta pikkuhiljaa niitä tässä kehitellään, suunta on ainakin oikea! :)






















Tästä postauksesta tuli väkisinkin vähän Lissu painoitteinen, kun ei olla nyt ollenkaan kuvailtu muuten. Ensi viikolla jos saisi edes jotakin aikaiseksi. Innokkaat kuvaajat voivat ilmoittautua! Valitettavasti talven tullen postailuni tulevat painottumaan niille kerroille, kun ollaan saatu kuvailtua jotain. Eli siis joka päiväisistä touhuistamme en tule kertomaan enään hetkeen.

Syksy on kaikista huonoin aika meille, kun maneesiton talli on kyseessä, kaikki paikat ovat ihan märkiä ja kenttä käyttökelvoton. Tällöin ratsastuksemme painottuu maastoiluun ja harvoin maastoon pystymme ottamaan kuvaajaa mukaa (tai halukasta kuvaajaa maastoiluun on erittäin vaikea löytää..). Mutta toivotaan, että pian tulee talvi, niin päästään vetämään pulkkaa ja treenaamaan hangessa!

Ja jos teillä lukijoilla tai anonyymeillä olisi jotain hyviä erikoispostaus ideoita, niin niitä saa ja pitääkin nyt heittää kehiin! Yksi erikoispostaus on jo työn alla ja julkaisen sen kunhan saan sen valmiiksi. Mutta mieluusti tekisin nyt jonkunnäköisiä erikoispostauksia! :)

25 kommenttia:

  1. Kiva postaus jälleen kerran, ja kiva saada välillä Lissu painoitteisia postauksia kun kisapostaus oli Viki ja Laila painoitteinen. :) Musta ois kiva jos sä tekisit toivekuva postauksen että lukijat laittaa kuvaehdoituksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että pidit :) Laitetaan korvan taakse tuo toivekuvapostaus! :)

      Poista
  2. Mietin tässä, et saisitkohan sie lissun kaulaa rennoksi rennommalla kädellä, et jos se juoksee karkuun liian kovaa kättä/kuolainta (?) ihan vaan omasta kokemuksesta äärettömän herkkäsuisen herran kanssa:) ja parhaita on aina noi videopostaukset! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypi kokeilla! :) Liian kovasta kuolaimesta Lissun kanssa ei voi olla kyse, koska neidillä on ihan perus full cheek kolmipala suussaan. Tosin Lissulla ei ole vielä oikeanlaisia lihaksia kantaakseen itseään täydellisesti, joten syy saattaa olla siinäkin :)

      Kiitokset kommentista!

      Poista
  3. voisit ihan parilla reiällä lyhentää jalustimis lissun kanssa niin sais ponikin tasapainoa kun et itse huoju selässä:) hienosti se on kuitenki jo kehittyny!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin kokeilla ensi kerralla mennä lyhyemmillä jalustimilla :) Kiitos!

      Poista
  4. Moikka! Ensinnäkin, kiva että olet taas postaillut! Näitä on mukava lukea, ja videomatsku on aina kivaa katseltavaa. Tuli vaan mieleen, kun Lissu vaikutti aika rauhattomalta edestä, että onko se milloin viimeeksi raspattu? :) Oma hevoseni tuli rauhattomaksi, kun oli piikit, vaikkakin ell oli käynyt äskettäin raspaamassa. Vein klinikalle raspattavaksi, ja kas, takana olikin vielä isot piikit...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi! :) Lissu on kasvattajan mukaan raspattu viimeksi vuosi sitten, joten piikkejä saattaa olla hyvinkin todennäköisesti. Eläinlääkäri on kuitenkin ihan lähiaikoina tulossa raspaamaan Lissun ja muut :)

      Poista
  5. ompas sillä venyvät etukoivet :D hauskan näkönen

    VastaaPoista
  6. Kannattaa keventää toosi rauhallisella tahdilla ja vähän "raskaasti" niin auttaa jo tuossa ravissa saamaan rennompaa ja hitaampaa askelta :) ja aina jos heppa myötää niin kannattaa vähän keventää kättä ja kehua paljon! Kyllä sä saat Lissusta vielä hienon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia hyvistä vinkeistä ja kivasta kommentista! :)

      Poista
  7. Sivuohjat saattaisi auttaa :) mä olen mun 4 veellä ratsastanut sillointällöin löysillä sivuohjilla, auttaa kyllä paljon tuollaisessa pään ns. "Viskomisessa".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytynee joskus kokeilla! :) kiitokset kommentistasi!

      Poista
  8. Hienoa, että anonyymit ei tälläkertaa tonkineet nenä mudassa Lissusta vikoja! Tulee joka kerta paha mieli hevosten puolesta kun on näitä roturasisteja....... :P Tosi siististi meette, luota vaan itsees ja Lissuun, niin joku päivä pääsette radalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihme ja kumma ei :D! Kiitos paljon kommentistasi! :')

      Poista
  9. heippa! luin jostain vanhasta postauksestasi että sulla on börjesin pinto satula. mä oon ettimässä edullista satulaa ja pinto onkin nyt harkinnassa. ootko sä tykännyt siitä satulasta ja suositteletko ostamaan? onko siinä hyvin säkä tilaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä, meillä on börjenssin pinto satula niin Lailalla (15'') kuin Lissullakin (16'') ja molemmilla leveytenä 32. Olen ollut todella tyytyväinen! Todella hyvä satula noin halvaksi satulaksi. Mukava istua ja muutenkin kiva kaikin puolin. Mielestäni on ihan hyvin säkätilaa, ei mikään äärettömän korkea säkätila, mutta kuitenkin ihan tilava :)
      Jos haluaa halvalla hyvän satulan, suosittelen kyllä ostamaan!

      Poista
  10. Takapää-jumppaa niin saatte ne takasetkin pois tallista :) puomeja,kiipeilyä jne..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ne takaset onneksi kovin pahasti oo enään tallissa :) Mutta voisi kyllä tehdä Lissulle todella hyvää kaikki kiipeleily ja puomitreenit! :)
      Kiitos kommentistasi!

      Poista
  11. Mäkin kun yhellä nuorella oon ratsastellu, nii tohon pään viskomiseen on hyvänä nyrkkisääntönä se, että kun pää nousee paaaaljon pohjetta ja käsi paikoillaan jämäkästi, mutta kuitenkin suht rentona. Heti kun pää laskee niin kehuja ja taputuksia. Näin nuori oppii että on hyvä kun pää on rennosti alhaalla ja sitä kautta peräänantokin tule helpommin. Kun saa ton viskomisen kuntoo niin sit voi alkaa taivutella enemmän ja alkaa opettaa mm. avoja. Toivottavasti tästä oli jotain apua! :)

    VastaaPoista
  12. Vastaukset
    1. Suurimmat pahoittelut ettei postausta ole tullut aikoihin, tässä on lähiaikoina ollut niin paljon mietittävää niin omaan elämään liittyen, kuin myös hevosasioissa. Lupaan postailla heti tällä viikolla, kun asiat selkenevät enemmän :)

      Poista
  13. Oi miten lissu menee hienosti ja oot tehnyt kyllä tosi hyvää työtä! Ainoa asian, mistä on pakko huomauttaa on katse. Häiritsee vain, kun joka kuvassa katseesi on maassa :D Mutta ei voi muuta kuin ihmetellä, miten hienon hevosen oot ostanu! :)

    VastaaPoista
  14. Näin ravi-ihmisen silmin Lissulla on hieno ja matkaa voittava askel. Radalle vaan ;)
    Hehheh.. :p

    VastaaPoista