keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

'Mä en kestä kauempaa, nainen sä oot kaikkein kauneita ♥' [Muutoksen tuulia & paljon kuvia!]

Viime kuulumispostauksesta ei ole kulunut vielä, kuin pari päivää, mutta uusia kuvia on sadellut joka päivä niin paljon lisää, joten miksipä en päivittäisi blogia näin kesäntullen vaikka useamminkin! Näihinkin kolmeen päivään on mahtunut jos jonkinmoista toimintaa, joten pidemmittä puheitta - antaa postauksen puhua puolestaan!


Sunnuntaina olikin jälleen Vikin estetreenien vuoro! Kävin aikaisemmin tallilla siivoilemassa karsinat, juttelemassa Juhan kanssa ja samalla tulikin rakennettua meille esteet kentälle. Saavuttiin Hennin ja Sannan kanssa tallille viiden maissa, jonka jälkeen ponit kuntoon ja kohti kenttää!


Otettiin pikainen alkuverkka, jonka jälkeen alettiin hyppäämään. Aloitettiin ihan minimaalisesta korkeudesta, eikä Viki edes ottanut sen korkuisia tosissaan. Tästä syystä puomi, jos toinenkin löysi itsensä maasta.. :D Esteiden noustessa hypytkin alkoivat paranemaan huomattavasti ja pudotuksetkin vähenivät! Tultiin rataa vain muutama kerta, korkeimmillaan pari okseria olivat n. 90cm. radat sujuivat tosi kivasti, laukat vaihtuivat hyvin esteiden päällä ja paikatkin esteille löytyivät.

Tällä kertaa meillä olikin tarkoituksena treenien sujuessa hyvin, yrittää rikkoa minun ja Vikin ennätys (joka oli siis ennen 110cm). Tultiin suoralla uralla okseria, joka oli alkuun 95cm ja siitä nostettiin aina 5cm kerrallaan. Viki hyppäsi todella varman oloisesti, vaikka lopulta mentiinkin rimaa hipoen. Korkeimmillaan saatiin hypättyä 120cm, joka on samalla minun korkein esteeni ikinä! Pari hassua pudotusta tuli, muttei yhtään kieltoa! Eihän tässä voi muuta kuin olla ylpeä!

Tälläkin kertaa saatte kunnon kuvapläjäyksen hyppelyistä, kiitos Sannan! :) Seuraavan kerran lupaa myös videota hyppelyistä, mutta toivottavasti tällä kertaa lukuiset kuvat riittävät! Pahoittelut ajoittain huonosta istunnasta, varsinkin isoimmilla esteillä - meinasi kuskilla iskeä pieni rimakauhu... :D




Tuli erimielisyyksiä suunnasta ja Viki ratkaisi asian näin... :D Hupsu poni ♥












120!! (tämä + alenmpi kuva)


Hyppäilyjen jälkeen chillailtiin vielä ponien kanssa tarhassa ja innostuttiin Hennin kanssa väkertämään poneille kukkaseppeleetkin :D Pitihän niitä sitten kuvaillakkin! Välillä sitä oikein pysähtyy miettimään, että kuinka olen ansainnut itelleni näin ihanan hevosen. Viki on se, jonka luona mulla on aina hyvä olla ja se joka kirkastaa mun paskimmankin päivän. Rakkain - AINA ♥







Maanantaina olikin vuorossa palauttelutreenin virkaa toimittanut 'ravitreenit' vai millä nyt niitä voisi kutsua. Mentiin siis pelkästään käyntiä ja ravia ja jätettiin tällä kertaa laukka kokonaan pois. Tein käynnissä paljon pohkeenväistöjä molempiin suuntiin, jonka jälkeen ravailin pidemmän aikaa kevennellen pidemmällä ohjalla, josta sitten pikkuhiljaa aloin hakea enemmän tuntumaa suuhun ja siitä ryhtiä hevoseen.

Tehtiin ravissa vähän myös temponvaihteluita, samalla kun pyrin pitämään hevosen suoralla uralla täysin suorana ja kaarilla taipumaan koko rungostaan. Samalla, kun työstin hevosta, pyrin keskittymään myös omaan istuntaani. Viime kerralla, kun se oli niin kamala, niin nyt sain edes jonkunnäköisen muutoksen aikaan! :)

Sanna oli jälleen kuvaamassa (täytyy varmaan iloita, kun koululaisilla alkoi loma... :D) joten saatte nyt meidän ravi treenailuiltakin paljon kuvia. Käytiin loppuun esittelemässä Helkan uudelle liikuttajalle meidän lähimpiä maastoja, joten tulipa sieltäkin näköjään muutama kuva otettua.














Tiistaina koitti vihdoin päivä, josta olimme Hennin kanssa hetki sitten vain haaveilleet. Aamulla aikaisin suunnattiin kohti Peräkylän tilaa, jossa pakkailimme kaikki Lailan tavarat autoon, laitoimme ponin koppiin ja matkattiin 'kotiin'. Kyllä, Lailakin pääsi siis vihdoin ja viimein Juhalle, samalle tallille Vikin, Helkan ja Fasun kanssa! Oltiin viime viikon aikana rakennettu tallille uusi karsina, joten Lailalle löytyim hyvin tilaa. Kaikki hevoset ottivat Lailan yllättävän hyvin vastaan, eikä meidän kiukkuneiti Vikikään ollut niin paha mitä odotimme! :)












Sen aikaa, kun ketään ei ollut paikalla tallilla, poni vietti päivänsä sisällä, mutta pääsi taas iltapäivällä kavereiden luo. Myöhemmin illalla Hennin päästessä töistä lähdettiinkin porukalla pitkälle maastakäsin kävelylle! Porukkamme koostui siis Hennistä&Lailasta, Jennasta&Fasusta, Emmasta&Helkasta ja tottakai minusta&Vikistä. Kävimme alkuun vähän pyörimässä kentällä, jonka jälkeen lähdettiin lähimaastoisin ja lopulta päädyttiinkin käymään Hennin äidin työpaikalla. Oli kyllä äärettömän mukava lenkki, sekä meille, että hevosille. Lailakin käyttäytyi todella asiallisesti, eikä sanonut edes junista mitään! :)







♥♥
Olisi jälleen todella kiva saada kommenttia, mitä piditte postauksesta, olisiko mukavaa jos postausväli olisi tiuhempaa (2-3krt viikossa nykyisen 1-2krt viikossa sijaan?)? Entäpä oliko postauksessa sopivasti vai aivan liikaa kuvia. Yritin parhaani mukaan niitä karsia, mutta silti niitä tuntui jäävän hirveästi.. Kaikki sanavalta on nyt teillä, muokkaan mieluusti blogiani siihen suuntaan, mitä lukijat toivovat! :)

24 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus, paljon kuvia ja selkeää tekstiä. Mieluummin 2-3 krt postauksia, teidän kuulumisia on niin kiva lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että blogiani on kiva lukea! :) Kiitokset sinulle!

      Poista
  2. Mum mielestä sun blogi on tosi kiva, kuvia ja tekstiä on sopivasti ja ne on laadukkaita :) Tietysti tiuhempi postausväli olisi ihan kiva. Yksi pikkujuttu joka ärsyttää on sun otsikointi, ne laulunsanat siinä, mutta ei sun tarvitse sitä vain mun takia lähteä muuttamaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset paljon kommentistasi! :) Olen niin kauan aikaa kirjoitellut jo laulunsanoja otsikoihin, joten siitä on jäänyt ns. tapa ja jotenkin se on tämän blogin tyylistä. Itse en henk.koht. tykkää otsikoista joissa lukee vain: Koulutuuppausta & estehyppyjä tmv. :D

      Poista
  3. Postaukset on hyviä tällä kuvamäärällä, hyvä postaustahti kesäisuin ois 2-4 kertaa viikossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) Pyrin postailemaan mahdollisimman usein, aina kun saan sopivasti tuoretta materiaalia!

      Poista
  4. tää postaus tahti on hyvä kun osaat pitää tekstit sujuvina ja on paljon kuvia:) mietin vaan että jos nyt tuli tiuhaan tahtiin postauksia niin kuinkakohan pitkiä sitten viikonväliset postaukset olisi?! onnea esteennätyksestä aika huima tuo 120 onneks oot saanut tommosen estetykin joka hyppää isoja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todennäköisesti viikonvälisistä postauksista tulisi pitkiä... :D Varsinkin nyt, kun olen saamassa itsellenikin kunnon kameran, niin tuoreita kuvia tulee olemaan sen verran paljon luvassa! Todennäköisesti pyrin postailemaan parin - kolmen pv välein :)
      Kiitokset! Kukaan ei voi edes käsittää kuinka onnellinen olen, kun olen saanut Vikinlaisen hevosen liikutettavakseni :)

      Poista
  5. Minusta ois kivempi jos postailisit useammin. Ite en hirveesti tykkää noista päivistä ja sen perään sepostus vaikka näin lukija pysyykin perässä. En yhtään tiesä mikä siinä häiritsee. Minusta kuvia kyllä saa olla paljon kunhan kaikki eivät ole ihan samanlaisia. Sulla on kiva blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennyt ymmärtänyt mistä päivistä et tykännyt? :D Siis et tykännyt yhdestäkään näistä päivästi josta olin nyt kirjoitellut vai häh? :D Kiva kuulla, että blogini on kuitenkin mieluinen :)

      Poista
    2. Tarkoitti varmaan kun kirjoitit:
      Maanantai
      Ja siihen kuulumiset
      Tiistai
      Kuulumiset
      Jne

      Poista
    3. Niinjoo se :D Mutta tosin mielestäni blogihan on ts. päiväkirja, niin mielestäni siihen tulee kirjoittaa mikä päivä tehtiin mitä :)

      Poista
  6. Näyttää että menisit kauhean pitkillä ohjilla mun mielestä vai vaikuttaako esim. Rotu ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rotu vaikuttaa aika pitkälti :) Lämminveristen rakenne, ei ns. 'tue' oikeinpäin kulkemista, joten pidemmällä ohjalla hevonen liikkuu paljon rennommin. Eikä mulla edes hirveän monessa kouluilukuvassa(jos niitä tarkoitit?) ole kauhean pitkät ohjat, sillä tuntuma hepan suuhun säilyy :)

      Poista
  7. Tää blogi on miu lempiblogi! Ihaparas ootte vikin kaa superhienoja ja vaikutat ihanalta ihmiseltä! Jatka muuten samaan malliin mutta lisää videopostauksia♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset superpaljon ihanan piristävästä kommentista :')<3 Laitan videopostuastoiveesi korvantaakse ;)

      Poista
  8. Muakin aina vähän kismittää nuo otsikot, mutta ei se haittaa niin paljon. Kiva blogi ja kuvat on kivoja (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekstiin voin tehdä muutoksia, mutta otsikot on ja pysyy - pahoittelen Suuret kiitokset kommentistasi! :)

      Poista
  9. ois kiva jos postaisit just2-4 kertaa viikossa!

    VastaaPoista
  10. Mää oonkin meinannu jo kysyä Henniltä että miks Laila ei muuta sinne missä kolmikko on. mutta enpäs kerennyt :D ;)

    VastaaPoista
  11. Ratsastatko koskaa Vikin lyhyemmäks eestä? Koska se on kyllä hyvä et jos ratsastat sen rennoks mutta välillä vois ratsastaa lyhyemmäks. En sano millään pahalla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko sanoa että, mukavaa saada näin hyvin muotoiltu lause anonyymi-kommentoijalta! :) Useimmat olisivat tämän asian muotoilleet negatiiviseksi. Mutta asiaan :)
      Kyllä ratsastan Vikiä myös lyhyemmäksi ja ns. ylöspäin säilyttäen kuitenkin muodon :) Viki on vain vielä niin epätasainen, että semmoinen muoto ei löydy kuin hetkittäin. Siitä, että hevonen kulkee rentona alhaalla, on tosi hyvä jatkaa työstämään sitä lyhyemmäksi ja ylöspäin :) Kun seuraavan kerran Vikillä taas kouluilen pitääkin pyytää joku kuvaamaan, jotta saisin kuvia, joissa Viki kulkee lyhyempänä :)

      Poista