sunnuntai 11. toukokuuta 2014

'It's always better when we're together' [Maastoilua & estreenejä]

Ihana viikko takana ja sen myötä itselläni törkeän hyvä fiilis! Viikko on tarjonnut paljon onnistumisia ja hauskan pitoa, kuin myös enemmän ja vähemmän erimielisyyksiä. Nyt on kuitenkin taas oikein hyvä hetki kirjoittaa tämän viikon tapahtumista!


Maanantaina päätettiinkin lähteä heittämään oikein kunnon maastolenkki porukalla. Sää ei tosin ihan suosinut meitä, vaan koko lenkin ajan satoi lunta/räntää ja tuuli kovasti. Iltaan mennessä sää kyllä selkeni, mutta tottakai juuri silloin kun me ollaan ratsastamassa niin täytyy olla huono sää :D

Ratsastettiin siis lähes 15km lenkki, sillä päätettiin ratsastaa tallilta meille asti! Onneksi tänne tuli hyvä reitti metsässä, niin ei tarvinnut yleisten teiden viertä mennä, tai kuluttaa hevosten jalko asfaltilla. Meillä ponit saivat hetkeksi kuivat loimet niskaan ja muutaman porkkanan hyvintehdystä työstä! :)




Tiistaina pidin Vikille kevyen päivän, joten menin vain rennosti taivutellen askellajit läpi hiekkatiellä. Alkuun Viki oli hiukan kankea mutta loppua kohden parani huomattavasti ja oli äärettömän mukava ja tasainen ratsataa. Vikin ratsastuksen jälkeen pyörähdin vielä ottamassa Helkankin kanssa askellajit läpi hiekkatiellä ja Jenna tulikin nappaamaan meistä muutaman kuvan!






Keskiviikkona kouluilin n. tunnin Vikillä kentällä. Tein alkuun paljon taivutuksia ja vasta-asetuksia, sekä pohkeenväistöä. Viki reagoi näihin apuihin aika hyvin. Ravissa ja laukassa tein paljon siirtymiä askellajien välillä, jotta sain niistä mahdollisimman tasaisia. Viki oli koko treenien ajan tosi kivasti kuulolla ja toimi hyvin ilman mitään ihmeellisyyksiä.

Liikutuksen jälkeen päästettiin ponit hetkeksi baanailemaan laitumelle ja syömään vihreää! :)


Torstainakin kouluilin Vikillä kentällä, tällä kertaa tosin ilman satulaa ja melko kevyesti. Tein alkuun paljon kolmikaarista ravissa, jotta sain muodon säilymään, vaikka suunta vaihtuisikin. Alkuun Viki ei oikein tajunnut kolmikaarisen ideaa, mutta pikkuhiljaa Vikistä tuli tasainen kaarien läpi! Laukassa Viksu toimi ihan hyvin. Alkuun oli hiukan takapää tallissa, mutta vetreytyi nopeasti. Loppuraveissa jouduttiin jonkun verran keskustella saako neiti juossa pois avuilta vai ei. Jenna kuvaili torstaina meistä pienen ravipätkänkin puhelimellaan!


Perjantai ja lauantai kuluivatkin taas maastoilun merkeissä. Perjantaina saatiin Hennin kanssa nauttia kunnon kaatosateesta, kun käytiin suht. reippaalla maastolenkillä. Mentiin hetki myöskin koirankoulutuskentällä ravia, mutta Viki kuumui niin pahasti niin eipä siitä jäänytkään kuin paha mieli molemmille. Loppumatkasta tosin neiti oli taas niin tyytyväinen, kuin vaan olla voi :)

Lauantaina menin Vikillä alkuun hiekkatiellä askellajit läpi, jonka jälkeen mentiin hetki lähimaastoissa mäkiä ym. jotta saatiin neidin selkää avattua, joka oli ilmeisesti mennyt vähän jumiin perjantain maastoilusta. Viki oli todella innoissaan, kun pääsi taas laukkailemaan mäkiä ja nautti selvästi siitä!

Sunnuntaina lastattiinkin Fasu ja Viki koppiin ja otettiin suunnaksi maneesi! Tosiaan Vikiä ja Fasua ei oltu kuljetettu samaan aikaan sitten viime marraskuun(?), joten pikkusen jännitti, että miten tässä tuleekaan käymään, kun Fasuhan joskus Vikin koppiongelmat saikin aikaisiksi riehumalla.. Ponit kuitenkin matkustivat aivan äärettömän nätisti, ilman minkäänlaista suurempaa ongelmaa! Hienot V & F ♥

Maneesille päästyämme Jenna meni rakentelemaan esteet, sillä välin kun minä ja Henni (joka hyppäsi Fasulla, sillä Jenna ei pysty ratsastamaan, kun on kipeänä) laittelimme hevoset kuntoon. Jenna rakenteli meille kivan neljän esteen (viiden hypyn) radan jota alettiinkin alkuverkkojen jälkeen hyppäämään.


Aloitettiin ihan pienestä korkeudesta (n. 40-50cm(?)) josta lähdettiin nostamaan aina sitä mukaa, kun sujui hyvin. Viki oli ihan äärettömän varman ja hyvän tuntuinen hypätä. Neidiltä löyty koko ajan se oma eteenpäin pyrkimys, mutta samalla se oli hyvin kuulolla ja tuli takaisin heti, kun pyysin! Treenien aikana ei tullut kuin yksi hassu pudotus ja muutama hassumpi hyppy, kun esteetkin alkoivat jo olemaan esteitä. Korkeimmillaan hyppäsimme ratana n. 95-105cm, joka onkin korkein ratamme moneen kuukauteen!






Tämmöinen viikko tällä kertaa! Ensi viikko treenaillaankin vielä kotosalla ja toivotaan kovasti että ilmatkin suosisivat niin saadaan kenttä taas käyttöön! Kahden viikon päästä meillä olisikin kisaviikonloppu tiedossa, siitä lisää myöhemmin ;)

10 kommenttia:

  1. meette treeneissä metrin rataa ja kisoissa 50-60 cm? hohhoijaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luitko silloin perustelun miksi menin sen pienemmän radan? Muutenkin nyt on kisakauden alku, hevonen on vasta tottunut taas kopissa matkustamiseen - hulluhan minä olisin, jos aloittaisin kisakauden metrin luokilla?
      Jokainen saa kisata mitä luokkia haluaa, ja minä en lähde ahnehtimaan ja aloittamaan kisakautta rankasti, liian isoilla luokilla. Ja edelleen, luitko että oltiin hypätty noin isoa rataa viimeksi monta kuukautta sitten.
      Nämä kommentit voisi jättää laittamatta, sillä tuonkin pienen radan menon löytyy ihan kunnon selitys blogissani, jos vain vähän jaksaisi lukea eikä katsoa videoita :)

      Poista
  2. Ihan ystävällisenä vinkkinä vaan, että välillä näyttää, varsinkin isommilla, esteillä että "sukellat" hypyssä hieman liikaa ja olet aivan hepan kaulalla. Mutta muuten meno näyttää tosi kivalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentista ja vinkistä! :)
      Olen itsehuomannut monesti kuvista saman, mutta ratsastaessa en muista kiinnittää siihen niin paljoa huomiota, kun se tuntuu kuitenkin niin 'luonnolliselta' :D Mutta täytyykin ensitreeneissä pyytää jotakuta huutamaan mulle että: ylävartalo pystyyn! :)

      Poista
  3. Sinulla JOISSAIN kuvissa menee jalka taakse tässä vinkki:kiinnitä jalustin paalinarulla vyöhön !:) hyvin menette!

    VastaaPoista
  4. hyvä sääntö on että niin paljon saa myödätä kuhan ohja pysyy tukevasti tuntumalla. Joissaan kuvissa näyttää että myötäisit vähän liikaa kädellä mutta muuten näyttää tosi hyvältä:) ahkeria treenejä ja paljon haleja Vikille:3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tiedän, mutta Vikin kanssa on vain tosi vaikea myödätä niin :D Mutta täytyy treenata ahkerasti myös tuota myötäystäkin :)
      Toimitan Vikin halit perille asti :')

      Poista
  5. Onko jennalla omaa blogia? ( tämähän tänne ei kuulu mutta haluaisin tietää jos on)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on! :)
      http://all-these-ups-and-downs.blogspot.fi/

      Poista