maanantai 9. syyskuuta 2013

'Out of the darkness and into the sun' [Valmennusta & erilaisia hevosia!]

Huhuh, jälleen yksi viikonloppu takana ja tuntuu että tekemistä on ollut enemmän, kuin mitä olisi ollut aikaa. Kellokin lähentelee tossa jo puolta yötä ja väsymys painaa, mutta ajattelin kuitenkin tulla vielä postailemaan kuluneen viikonlopun tapahtumista, vielä kun ne ovat suht. tuoreessa muistissa! :)

Perjantaina käytiin Jennan kanssa maastakäsin lenkillä Vikillä ja Fasulla. Mentiin joku n. puolen tunnin lenkki. Ei tehty mitään ihmeellistä lenkkiä, vähän vain käppäiltiin poluilla ja keskustan tuntumassa. Viki käyttäytyi tosi asiallisesti, ei mitään ihmeempiä.

Hirveän söpö minä... - Pahoittelen! :D
Lauantaina Jenna tuli pitämään minulle ja Hennille valmennusta meidän kotikentälle. Valmennuksessa mentiin ensin n. puoli tuntia koulua, jonka jälkeen hyppäilimme loput ajasta. Alkuun tehtiin ravissa päätyihin ympyröitä ja pitkille sivuille vasta-asetusta. Ympyrät sujuivat ihan kohtuu hyvin, ulkoasetuksissa oli alkuun hakemista, kun Vikikään ei aluksi tajunnut mitä siltä haluttiin.

Pikkuhiljaa asetukset alkoivat sujua paremmin, varsinkin kun itse muistin pitää ulko-ohjan koko ajan tuntumalla ja muutenkin huolehtia tasaisesta ohjastuntumasta. Seuraavaksi vaihdettiinkin tekemään käyntiä keskiympyrälle. Tehtiin keskiympyrällä myöskin vasta-asetusta, sekä rauhallista käyntiä. Vasta-asetukset sujuivat ihan ok, samoiten kuin hidaskäyntikin. Tehtiin seuraavaksi ravissa samaa. Kerrankin Viki joutui kunnolla miettimään mitä siltä haluttiin ja minäkin jouduin oikeasti keskittymään ratsastamiseen jotta saatiin asetukset hyviksi ja hevonen pysyi tasaisena. Pientä hakemista oli jälleen, mutta kerta kerran jälkeen sujui aina paremmin.

Jätettiin hetkeksi keskiympyrä ja laukkailtiin muutama kierros kenttää ympäri molempiin suuntiin, tehden pääty-ympyröitä. Viki oli laukassa tosi jees, rauhallinen ja kuunteli hyvin. Omassa ratsastuksessa oli toki taas pieniä juttuja hiottava, mutta eihän sitä kehitystä ihan hetkessä tapahdu - reenii vaa!

Ennen esteitä tehtiin vielä hetki ym. ravitehtävää keskiympyrällä. Viki oli ihan hyvä ratsastaa ja keskittyikin ihan kivasti. Tämän jälkeen käveltiin hetki, jonka jälkeen alettiinkin hyppäämään. Ensin tultiin ristikkoa ravilähestymisellä, ja ristikon päällä/jälkeen oli tarkoitus nostaa laukka. Aluksi Viki ei oikein tajunnut ideaa ja ristikolle tulikin jos jonkinmoista ihme loikkaa. Parin hypyn jälkee lähestymiset onnistuivat hyvin ja hypytkin olivat ihan sujuvia.

Pikku hiljaa tehtävään lisättiin enemmän esteitä. Viki tuntui ihan hyvältä hypätä, joskin energiaa piisasi, mutta neiti oli silti hyvin avuilla ja laukkakin oli tosi kivasti säädeltävissä. En jaksa alkaa selittämään tarkemmin mitä hyppäsimme - näette sitten videolta. Pidettiin korkeus aika pienenä tällä kertaa, joten korkeimmillaan tultiin vain n. 85cm. Hyvä hyppäillä välillä näin pieniäkin esteitä!

Pääasiassa Viki oli tosi hyvä hypätä, paikat löytyi, Viki venyi kivasti, säästyttiin ristilaukoilta sekä kielloilta ja tiputtettiinkin vain yksi puomi. Varmaan ekaa kertaa neiti oli näin hyvä ratsastaa, sillä se tuntui selkeästi erilaisemmalta, kuin ennen. Aluksi luulin että meillä olisi mennyt hirveän huonosti, kun Viki tuntui niin erilaiselta, mutta se olikin tosi hyvä :)! Tykkäsin myös kovasti Jennan opetuksesta ja varmasti tulen vielä ottamaan Jennalta lisääkin valmennuksia!





Sunnuntaina lähdettiinkin sitten käymään Hennin kanssa Jennalla (joka piti siis meille lauantaina valmennuksen) ja Riinalla vähän ratsastelemassa heidän ponejaan. Minä en siis ollut koskaan ennen käynyt katsomassa näitä ponskeja, tosin olin kyllä tiennyt ne kisojen ja Riinan blogin kautta jo jonkun aikaa.

Ensin mentiin sh-tammalla nimeltään Patuska, tutummin Patu. Henni meni tällä ensin, jonka jälkeen minä menin selkään. Patulla on tapana vähän jännittää uusia ratsastajia, joten meidän menokin oli sen mukaista. Ravailtiin ja laukattiin tamman kanssa hetki ja saatiin pari ihan ok pätkää, jolloin toinen malttoi edes hiukan kuunnella. Pääosin meno oli silti aika reipasta, mutta se oli kuulemma ihan normaalia Patulta. Kaikesta huolimatta Patu oli ihan mukava tapaus, ei valittamista! :)


Seuraavaksi hyppäsinkin rp-tamma Devita B'n "Depsun" kyytiin. Riina ja Henni olivat jo ennen minua ratsastaneet Depsulla, joten tamma oli jo aika väsynyt, kun minä sen kyytiin hyppäsin. Ravailtiin vain hetki, enkä ihmeemmin vaatinut Depsulta mitään. Lopuksi venyttelin sen vielä eteen alas sekä kävelin loppukäynnit. Depsu oli kyllä ihan mukava tapaus, vaikka en ehtinytkään saada siihen kunnolla mitään tuntumaa. Tämän perusteella vaikutti silti kivalta ponilta! :)


Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä oli vuorossa russ-tamma Rulett "Rulle". Henni ratsasti jälleen ensin, jonka jälkeen minä pääsin selkään. Rulle oli kieltämättä tosi mukava - vaikkakin tappavan tasainen. :D Ainakin ponilta löytyi ihanan pehmeä ravi ja hauska laukka. Rullenkaan kanssa ei mitään ihmeempiä tehty, kuhan puksuteltiin kenttää ympäri tehden ympyröitä. Lopuksi Riina tuli vielä loppu verkkailemaan Rullen. Rullestakaan en löydä mitään negatiivista sanottavaa, päin vastoin! Rulle oli varmaan kivoin kaikista kolmesta tapauksesta :D


Kiitoksia vielä kovasti Riinalle ja Jennalle, että saatiin tulla katsomaan ja ratsastamaan teidän poneja! Oli tosi mukava käydä ja ponskitkin olivat tosi kivoja! :)

Alkuillasta suuntasin vielä liikuttelemaan Viksua. Menin melko kevyesti koulua ilman satulaa n. puoli tuntia. Alkuun verkkailin kaikki askellajit tuntumalla läpi, jonka jälkeen siirryin pääty-ympyrälle tekemään siirtymisiä askellajien väleissä, tavoitteena oli saada siirtymisistä mahdollisimman siistejä ja tasaisia.

Oikeassa kierroksessa tämä sujuikin ihan hyvin, mutta vasemmassa pakka hieman levisi käsiin. Itsekkään en tosin ollut enää kovin skarppina, mutta treeniä vaan lisää niin eiköhän sekin ala sujua. Minun ja Viksun pitäisi kouluilla niin paljon enemmän ja tehdä juuri kaikenlaisia tehtäviä, jotta saataisiin tuo yhteistyökin pelaamaan paremmin! :)

Tämän postaus taitaa nyt kyllä olla, kellokin näyttää jo yhtä ja huomenna pitäisi olla jo ennen klo 8 skarppina keittiössä! Kommentoikaas taas mitä tykkäsitte tästä postauksesta? Palailen taas viimeistään viikonloppuna postailemaan..


2 kommenttia:

  1. Postaus oli tosi kiva! Monipuolinen ja selkeä + ei ollut mitenkään tylsä. Harmi vain, ettei kouluilusta ollut mitään videota :/ Mutta hyvältä näytti meno kuvissa ja tuo Patu on aivan upean näköinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon! :) Juu valitettavasti ei kuvailtu tällä kertaa tuota kouluilua, mutta seuraaavan kerran sitten kun tuuppaillaan koko tunti :)

      Poista